返回列表 回復 發帖

【招募團友】2011國慶假期 - 香里格拉-稻城亞丁

一、暫定TIME SLOT 27/9 -4/1028/9-5/10 (八日七夜)

因為國慶假期會好多人入亞丁,最好於1/10前抵達亞丁(由麗江入亞丁需時約兩天)

27/9出發會比28/9出發平大概二三百蚊,因為亞丁的住宿在1/10會起價,27/9出發的話便是30/9夜宿亞丁,可以避開最貴的時候。

而為左唔駛同人迫同避開極為嘈吵的中國同胞們,亦都係越早入去越好,所以OTHER CHOICES 2829出發(不過如果要就5/10PH,就要2829出發)

二、目標招募人數︰七至十人(我方已有兩人)

三、簡略行程如下︰

DAY1
麗江出發往香格里拉(若能早出發可以玩埋虎跳峽或其他景點)

DAY2
香格里拉往稻城

DAY3
稻城,入亞丁(千年嘛呢堆、仙乃日神山、夏諾多吉神山、央邁勇神山、落絨牛場)

DAY4
亞丁(牛奶海、五色海),返稻城

DAY5
稻城往桑堆往奔子欄

DAY6
奔子欄過德欽往飛來寺,看梅里雪山

DAY7
梅里雪山,睇完日照金山後返香格里拉

DAY8
香格里拉返麗江(納帕海、小中甸、拉市海)

(DAY9...)
有意者可以繼續逗留麗江或去大理、昆明,趕時間者可DAY 8 搭夜機走 (19:00起飛>>23:10抵深圳)

四、從麗江直奔香格里拉需時約三個半小時,至於途中玩唔玩景點同可以玩幾耐,就要睇大家
DAY1 幾點到

個人建議可搭DAY 1 07:40 深圳寶安機場直達麗江,十點幾到麗江機場,坐到古城大概十一點(若航班無誤點)

因為深圳直飛麗江航班比較少,都無乜得揀。另外都可以考慮廣州飛麗江、或香港OR深圳飛昆明轉火車入麗江之類。

五、至於點解響麗江出發呢,因為小妹好想睇多次日照金山,上次四月份去只係睇到少少,所以想趁秋天大好時機再睇多次!

六、是次行程會
JOIN 一個麗江的LOCAL TOUR,包車、司機、導遊,不進店不購物。小妹2008年去雲南時已JOIN 過此旅行社一次,同個導遊姐姐都一直有連繫。

七、至於價錢,<RMB3000,有意者可跟帖或PM,欲知詳情者亦請PM,謝。

回覆:招募國慶假期入麗江亞丁

本人十分有興趣(2位,夫婦關係),請問是香港飛(時間)還是深圳飛?及會否去玉龍雪山?本人從未去個麗江,不大熟悉有什麼風景區;本人希望看大自然風景為主,你是否己去個多次?如何聯絡你了解詳情?
i m interested to join u!
我們有4個人(2男2女)有興趣,想知
1.七至十人是否包團?
2.由洛絨牛場去牛奶海五色海是徒步,電瓶車或騎馬?
3.十月一日從香港出發可以嗎?
4.<rmb 3,000 是已包括8日的食宿及導遊小費?
i would like to join u: 2 個女仔
未收到版主回覆

請版主快些回覆

因要請假安排,請版主快些回覆,以便了解詳情!
都冇心去
潛水去吧
!!!
原帖由 hpeveryday 於 2011-8-3 22:10 發表 都冇心去潛水去吧!!!
其實除左樓主,跟帖個d人都差唔多夠數,,,不如自組啦。。。。

重點係call唔call到跟帖既人姐。。。

我都想join...不過要搵多個女仔陪我。。。
快樂嗎?
你忘掉理想, 只能忙於生活嗎?
我都想join...不過要搵多個女仔陪我 x 2