返回列表 回復 發帖
原帖由 KITMAN 於 2011-5-8 23:14 發表
放係面度~有助去死皮~
點止, 肉都去埋 tim, e....放係肚腩.....會唔會去到我件猪腩肉呢
full version

哈哈! 我在餵魚的時候, 真的有被小魚咬過, 手指 size 的小魚, 幸好咬在 wet suit 上, 否則唔見一忽肉
矢志黄河戈壁,
沉溺國產佳釀!
堅持工作兒戲,
熟睡藏經閣內...
wow! 精彩video!
那餵魚的是甚麼食物?
我把麵包放在膠袋內, 加些水, 打個結, 再在袋角剪個小洞, 在水底時較容易控制.
矢志黄河戈壁,
沉溺國產佳釀!
堅持工作兒戲,
熟睡藏經閣內...
原帖由 TCHO 於 2011-5-9 20:31 發表
wow! 精彩video!
那餵魚的是甚麼食物?
我把麵包放在膠袋內, 加些水, 打個結, 再在袋角剪個小洞, 在水底時較容易控制.
呢個建議都唔錯~
加油~加油~
係law,睇埋full version,
果舊係咪面包黎價?

在水中浸咁耐,又俾魚係咁啄,仲係硬到成舊發泡膠咁嘅!

同我果面包分別好大,haha..

在水中浸咁耐,又俾魚係咁啄,仲係硬到成舊發泡膠咁嘅!
係圓形個 D 細餐包O黎O架, 我將佢用力壓偏同壓實, 放係手心, 有用時先攞出O黎用, OTHERWISE 握實, 所以好實淨, 我發覺以前用方包同膠袋膠樽唔太好, 因為方包令水變得好混濁, 不過要諗諗辨法點可以收藏 2 -3 個係身.......一個好快玩完
同我果面包分別好大,haha..
PACIFIC 你真係好勇, 唔帶手套, 真係唔敢喂佢地, D 魚多成咁, 分分鐘手指都比佢食埋,

隊友潛水經驗非常豐富, 買了一些較生的香蕉, 蕉肉有點硬, 很襟餵.
矢志黄河戈壁,
沉溺國產佳釀!
堅持工作兒戲,
熟睡藏經閣內...
原帖由 TCHO 於 2011-5-11 19:59 發表
隊友潛水經驗非常豐富, 買了一些較生的香蕉, 蕉肉有點硬, 很襟餵.
e?? 乜魚食蕉o架,  等我下次去玩浮潛請佢地食蕉先, 佢唔食....最多自己食番.
很喜歡吃, 旅遊點的魚不怕人, 看見有人便游過來, 蕉不會使海水渾濁, 可以一試.
矢志黄河戈壁,
沉溺國產佳釀!
堅持工作兒戲,
熟睡藏經閣內...