返回列表 回復 發帖
多謝分享...菲律賓真係好多好靚既地方...
多謝分享. 先生的遊記很好看,但個人認為寫遊記最好將港幣等值寫上才看得過瘾,如 DK100 (約HKD120) 等。

閑啖甘脆肥膿乃人生樂事
See the world is the essence of life.....
PS, I've never been to the Philippines and it's unlikely I will ever visit the country. Kind of the feelings for the recent hi-jack HK victims. That said, reading your work and those lovely photos is a joy.....thanks all the same.
閑啖甘脆肥膿乃人生樂事
See the world is the essence of life.....
wah ! D 水真是好清
但好似無 mud 魚呢

btw. 靚靚靚  
Welcome to My Sampig Blog  
http://hk.myblog.yahoo.com/sam-pig
Vivijack & vivi 太都好久不見了

見到你句 "資深旅遊人" 可能在偷偷大笑呢
Welcome to My Sampig Blog  
http://hk.myblog.yahoo.com/sam-pig
Royal cliff Resort的缺點是離公路太近,嘈!
日間可能煩d,但應該對你地嘅睡眠無咩形响吧.
我記得你地都係瞓覺唔怕嘈嘅人,係咪呢,haha....

碼頭處,都有傳說中的[李斯特林海水]真係無得頂.
我在菲律賓影相,都會入鄉隨俗,好似左下角個細路咁
在下巴處做反L的手勢.haha...
e個>> ,   NOWAY!

原帖由 TCHO 於 2011-3-2 20:44 發表
數年前在大堡礁潛水, 看見珊瑚退色, 估不到菲律賓的珊瑚也一樣...
呢度D珊瑚都好健康.
我諗係因為海底下遠距離拍攝,
受海水拆射影嚮,D瑚瑚睇起上黎就淺色左
原帖由 vsassoon2006 於 2011-3-2 22:29 發表
又有新target !
不過對我來說,真係好似遠左D.我都係選反愛妮島
亦因為遠,小受人類影嚮,D水才靚得咁緊要
原帖由 zzrider 於 2011-3-3 12:38 發表
多謝分享. 先生的遊記很好看,但個人認為寫遊記最好將港幣等值寫上才看得過瘾,如 DK100 (約HKD120) 等。
我都覺得係.另外仲有果D地方名.我都會俾個中文譯音佢
睇起上來,會順暢D.

回復 12# 的帖子

多謝指出,今後會改.
真係好好..................靚
好好好靚. !有冇魚魚相呀?