返回列表 回復 發帖
原帖由 vsassoon2006 於 2010-4-10 15:34 發表
我覺得今次去愛尼島既TOUR,同想像中有差別,因為唸住好多珊瑚,結果無..
不過有樣野要提一提,可能大浪關係,有D浮潛地方去唔到都唔出奇~同埋有時船家都會因應
天氣而臨時改變TOUR 既地點,南京朋友都係咁講
無珊瑚? 咁我又唔多同意喎.
除左沙灘邊,出d就已經係一地都係珊瑚,無論邊個水域都係.
當然,色彩同品種是否豐富係後話.

反而想唔見珊瑚,就真係有d難度.
可能今次真係大浪掛...所以見唔到好似coron咁色彩豐富既珊瑚,而且品種都唔算係好多

同埋南京朋友話上年係靚d,但今年已經遜色左...

不過...蛇島同節日教堂真係印象好深刻!真係各有千秋
同埋上次去coron無去到banana island,有d耿耿於懷.....
LOTUS我地係食菲式晚餐, KALAU我地食海鮮餐
但我就中意LOTUS多D.

兩間都只食過一次
且兩間食嘅野唔同,難比較誰好D.
本來都想在Lotus食晚餐,但因為在kalui食左龍蝦同吞拿魚都飽曬

試唔到Lotus既餐廳
原帖由 vsassoon2006 於 2010-4-18 16:50 發表
同埋上次去coron無去到banana island,有d耿耿於懷.....
呀friendly話去coron一千蚊咋.唔駛等特價都去到呀.
http://www.hkcities.com/forum/vi ... 02&page=5#pid160546

我都要補返去sanget island呀.(好多野玩,貴d都要住返晚)
仲要去返上次黃昏才到的"七小島"
我又要住水上爛木屋crystal lodge,haha...
要返"卓"個溫泉同山中湖,上次完全唔夠喉,每個地方要hea足3小時,haha...

說時話,早幾日J2個台灣節目 [世界正美麗]
係影住持坐船出海去荒島,拍攝採燕窩
楂船的就係Harvey
我買唔到既...要點樣買法?

我由nov到dec買hk去馬尼拉機票要成1600港幣,.
其實有冇人想借防水相機?   3百元 10天

Olympus u tough 防水 1.5米防撞

1200萬象素
原帖由 pacific108 於 2010-4-18 17:08 發表

呀friendly話去coron一千蚊咋.唔駛等特價都去到呀.
http://www.hkcities.com/forum/vi ... 02&page=5#pid160546

我都要補返去sanget island呀.(好多野玩,貴d都要住返晚)
仲要去返上次黃昏才到的"七小島"
我又 ...
嘩,你要訂到70% 折扣去馬尼拉機票,
仲有現在要早十月個前訂去科隆內陸機票加埋先唔駛一千元姐.
不過就真係好抵.
但我都係去4日3晚Coron, 仲唔係早機, 因為同行拍檔有小朋友,
唔想太辛苦, 所以應該好多地方玩唔到.
所以都唔知去邊度玩好.
Sanget Island must go???????Banana Island must go?
How come??????