返回列表 回復 發帖
仲以為有新野睇添,
唔緊要
等!
2010-Mar 26 星期五 Day 2
昨晚睡了7小時,今日抱著興奮既心情出發
出發前在Marina 食左早餐先

出發lu~今日本來寫左去Tour B,但因為無人去,所以跟左其他人去Tour C(都係跟Harvey)

同coron一樣,都係有d好得意既山仔係海上面,仲要有d樹好特別~

去去下突然話下水浮潛...但係d珊瑚好少..

考下大家既眼力,其實相中有好多魚仔

浮潛左10分鐘後上船, 去到secret beach..個tour guide不停地講果secret beach不再是secret,所有人都知道有e個beach..
哈哈 ...

大家記得著防滑鞋or 唔會甩既拖鞋,不過我就選擇+100peso借蛙鞋

Secret beach既入面

去完Secret beach之後就去到一個島上食飯,每天船家都會在島上先煮食,不會先煮帶上船

這是第一餐出海食飯,上次去coron好似多d野食...因為係village lodge廚師煮左帶上島食..

食完之後抖左一陣,就去到一間教堂,好似叫做節日教堂,這教堂通常有特別野想慶祝便會好大班人上島
玩幾日添嫁~不過島上真係好靚....仲有教堂(廢話)  

島上面有個防空洞既物體,入面有介紹個CHURCH係幾時建造,講埋歷史

TOUR GUIDE執起地上既椰子,仲表演雜技...勁!  後面則為島上教堂

e個view係要爬上岩石上影,所以上任何島都要穿鞋!!

下圖為島上的碼頭,真係好似發夢咁樣....

去完教堂後便去到helicopter beach

tour guide話叫我地唔好打開,因為入面有龜egg..

WARNING!

DAY 2 待續

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
老實講,我自已唔係嘅中意MARINA GARDEN e種裝修.
我中意d地道d,原始d嘅風格.
呢間就真係相對企理,真係各有所好.haha...

http://i811.photobucket.com/albums/zz34/vsassoon2006/el%20nido/IMG_0049.jpg

嘩,e舊大石真係好特別呀,我無親眼見到,走寶添
http://f20.yahoofs.com/hkblog/MEV__DOT__TQ2ELwRBEdMoMv3NcFNqBmDm_1/blog/ap_20100406123830284.jpg?ib_____D9wu0M8wi

之前睇過人地d遊記,話太大浪,去到secret beach洞口,
都無得入洞(危險)真係好可惜.
你地有得入去,亦可以話係好彩呀
http://f20.yahoofs.com/hkblog/MEV__DOT__TQ2ELwRBEdMoMv3NcFNqBmDm_1/blog/ap_20100406123954601.jpg?ib_____DABIPx_xv

我去果次都無去教堂,可能我地在沙灘食完午飯後,
幾條友四處去影相(d風景實在太靚太靚)

最衰條同遊的韓國仔話要走.

其實我幾中意果d用黎送飯嘅洋蔥、青瓜、蓄茄沙律,好好味,haha...
不過燒魚就真係干d.
http://f20.yahoofs.com/hkblog/MEV__DOT__TQ2ELwRBEdMoMv3NcFNqBmDm_1/blog/ap_20100406124121638.jpg?ib_____Dk1axK93G

e個view係要爬上岩石上影,所以上任何島都要穿鞋!!

好靚
晚上到了EL NIDO CORNER DINNER
由MARINA行去真係好遠...其實10分鐘唔駛..哈哈

樣樣都好好食!超水準!!
"之前睇過人地d遊記,話太大浪,去到secret beach洞口,
都無得入洞(危險)真係好可惜.
你地有得入去,亦可以話係好彩呀"

其實愛尼島比CORON大浪好多,而且我去當天原來菲律賓地震
所以都真係好彩...而且日日都風和 日麗,我去前係落雨的.
真係感恩!
2010-Mar-27 Day 3

前一晚在harvey又book了,今天會去tour b
但有樣野曾經擔心,因為接近9時左右去到harvey店內搵唔到佢,

以為出發左or 無人去tour b, 跟住我仲問左隔離店有冇去tour b
但他們都說只去tour C......
好在1分鐘後見到HARVEY帶我地出海LU....^^(記住去TOUR要9點前到集合地點)

第一個地點係SNAKE ISLAND~跟住逗留左2小時(食埋飯)

食完飯後去到一個島上,參觀一個洞

好悶呀...

最後就去了一個島..真係唔知做咩..

好狗不見...

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
不過今日隻船好鬼細隻..成日都俾D浪花濺到濕曬=0=
2010-Mar-27 Day4
TOUR A--->

食完野要快D出發啦!

TOUR A第一站係SMALL LAGOON

SECRET LAGOON...

跟住就去食飯+浮潛~

加"食送"..正!

食完飯就去BIG LAGOON~

去完BIG LAGOON再去一個島上~

最後去7 COMMAND~
已是2點半,終於下雨了~真係感謝主!兩次菲律賓遊都是最尾一天出海才下雨!

大家記得上7 COMMAND 要帶錢,因為有椰青飲(好難飲,建議飲其他),有薯片,有啤酒(生力啤好似HKD 8蚊支)

你真係為食!