返回列表 回復 發帖
25號剛去澳問,
吃過公雞......係......極之難食.....
瓦煲雞, 不是用瓦煲上. 用鐵煲, 得三块雞, 凍冰冰. 又 無味道.....唉....
馬介休: 沒有馬介休味
飯: 又係凍冰冰

吃唔落: 跑去第二日食水蟹足
有冇人最近去過小飛象? ok唔ok呀?
或者有冇其他更好的介紹??
小魚記事簿
難分真與假,人面多險詐, 幾許有共享榮華, 簷畔水滴不分差.....

Be a Blogger!!
原帖由 jazz_littlefish 於 2007-12-27 19:44 發表
有冇人最近去過小飛象? ok唔ok呀?
或者有冇其他更好的介紹??
我認為同一般葡式餐廰分別不太
香港的小飛象,有冇去過?
原帖由 jackylui1983 於 2007-12-28 22:38 發表

我認為同一般葡式餐廰分別不太
香港的小飛象,有冇去過?
冇喎!
其實唔一定要去小飛象,
只不過因為果兩日係老爸嘅生日  , 想搵間好嘅葡式餐廰食餐好嘅,
價錢方面冇所謂, 貴d都冇問題, 最緊要好食!!
小魚記事簿
難分真與假,人面多險詐, 幾許有共享榮華, 簷畔水滴不分差.....

今年去了澳門多次
新帆船餐廰光顧了幾次
覺得新帆船餐廰整體上水準幾好la
不過,葡國雞水準同美心茶餐廰分別不大,可以不試!

地址參考以下:
http://www.starblog.com.tw/post/58/9756

回復 45# 的帖子

睇落都ok.
尋日睇書見到有間叫做沙利文既葡國菜餐廰
唔知掂唔掂呢??
小魚記事簿

尋日由啱啱由澳門返來.
去了沙利文吃晚飯
吃了非洲雞, 燒西洋沙丁魚沙律, 砵酒燴牛脷, 焗海鮮飯,
除了非洲雞較辣之外, 味道也不錯,
價錢也不算太貴,
都算食得過
小魚記事簿

原帖由 jazz_littlefish 於 2008-1-8 10:52 發表
尋日由啱啱由澳門返來.
去了沙利文吃晚飯
吃了非洲雞, 燒西洋沙丁魚沙律, 砵酒燴牛脷, 焗海鮮飯,
除了非洲雞較辣之外, 味道也不錯,
價錢也不算太貴,
都算食得過
非洲雞好辣呀! 吃完後會不會覺得舌頭麻庳
我好想挑戰一下!!!!
原帖由 jackylui1983 於 2008-1-8 21:39 發表

非洲雞好辣呀! 吃完後會不會覺得舌頭麻庳
我好想挑戰一下!!!!
由於同行人士冇人嘗辣(除了我以外),
所以落單時叫小辣......但仍然幾辣,
有點咀唇麻庳
jacky你不怕辣的話, 可以落單時叫加辣!!
小魚記事簿

原帖由 jazz_littlefish 於 2008-1-8 23:15 發表

由於同行人士冇人嘗辣(除了我以外),
所以落單時叫小辣......但仍然幾辣,
有點咀唇麻庳
jacky你不怕辣的話, 可以落單時叫加辣!!
好呀! 一定要試下!