返回列表 回復 發帖
原帖由 simontsecc 於 2008-7-26 00:07 發表

需要預定嗎? 是否可以綱上預定; 順道請教是否可做落地簽證,唔使去金鐘辦證 。
我不太清楚是否每間酒店都可以網上預定呢,建議先到酒店網頁看看。
當然有問題的話也可以致電給酒店詢問啦 (我多會選擇這個做法,最方便啦,而且花不了多少長途費用)
另外,其實很多旅行社也提供代訂酒店的服務,很多也比自己預定便宜的,所以也可以找旅社社詢問一下呢。

除了落地簽證也可以在香港機場做簽證,我之前也是在香港機場做簽證的,大約二十分鐘左右(指乎人流),個人意見比落地簽證方便。

希望可以解答到你的問題呢
原帖由 Seojuis 於 26/7/2008 00:38 發表

我不太清楚是否每間酒店都可以網上預定呢,建議先到酒店網頁看看。
當然有問題的話也可以致電給酒店詢問啦 (我多會選擇這個做法,最方便啦,而且花不了多少長途費用)
另外,其實很多旅行社也提供 ...
暫預定了金帥商務店價錢可接受 , 我會辨綱上簽證, 有需要再請教.
多謝你給我一些資訊.....Tks
原帖由 simontsecc 於 2008-7-26 11:24 發表

暫預定了金帥商務店價錢可接受 , 我會辨綱上簽證, 有需要再請教.
多謝你給我一些資訊.....Tks
不用客氣,希望你們都有個愉快的假期

計劃行程

Seojuis :
                請問可以幫忙安排行程嗎?  我會在 23/8  中午12時班機 ,
               26/8 16:40 航班回程 , 參考下你的意見 。    Tks .........

no good

seojuis:
               我已定了金帥商務店, 但再找到資料,這是一間時鐘酒店 ,

有點不理想, 無法啦 !  感覺如何回來再講 .........
真係好多謝你的意見呀!! 真係好有幫助呀!!謝謝你∼∼

台北景點

原帖由 CHRISCC314 於 8/8/2008 18:03 發表
真係好多謝你的意見呀!! 真係好有幫助呀!!謝謝你∼∼
你都會去台北.... 唔知是否與我們相同日期 , 你有無特別
景點可以推介嗎?

回來了

我已到台北3 晚4日,住金帥商務旅店,

這間旅店需在大厦的 7~8 樓 但地方

都清潔企理,4 人房雙人大床2 張 ,

榻榻米幾好呀! 有個餐區有3張枱

免費上綱,兩位女服務員態度良好

感覺很舒服!   
Thank you!
以前去台灣4次,都是公務的關係,過1~2個晚上便要匆匆回港,酒店也由公司安排。現在自己打算自由行,有這個酒店資料參考,太正啦!
璽愛[全新開幕飯店 也是看到版上有人說才知道 哈哈 應該是新驛再過去些 很近 價錢還不錯 看起來房間也夠大]
http://www.imvr.net/hotel/slove/about_ch.php

請問有冇人試過呢?
好唔好呢? 睇website 就ok,不過唔知有冇人住過?
另外,烏來溫泉酒店,有冇咩好介紹?