返回列表 回復 發帖

五間屋嘅設計,都各有不同.山坡上嘅黃色建築物,就係嘉模教堂啦,
我地之前睇左幾間教堂,就費事上去啦

沿龍環葡韻湖邊馬路行去威尼斯人,大約10分鐘就到啦
嚮food court度補充返d能量先

大運河商塲有人表演歌劇喎,睇下先

我知道自已無賭運,所以一蚊都唔益佢,haha...
不過威尼斯人真係幾華麗喎,值得黎参觀下.

其後我地又搭穿疏車去金沙,對比之下,好水皮
之後搭的士去議事亨前地諗住晚飯.

paciifc 108
冇去澳門十六浦?
原帖由 rolandng 於 2008-3-4 10:26 發表
啊! 你沒有選擇直接坐船去珠海, 可以慳一點時間, 當然錢也考慮因素, 我當你住在荃灣及三個人同行, 費用如下
$10.7(西鐵)+$8(B2)+$8.4(的士=23/0.91/3)+$98.9(船90/0.91)=$126
我記得上次係蛇口坐船去珠海係要比幾元 ...
roloadng
好識計數
不如改行做會計
無去到呀,因為收到風凈系酒店起好,
但個公園仲末起好,而且時問亦唔多,所以沒有啦

我以為板樟堂街好長,原來只係條小巷,見到有九如坊餐廳
不過我記得d人話呢間似住自已名氣大,d野好貴,d職員又寸,所以經過就算

再行前幾個鋪,見到一間葡國餐廳,但無人幫襯,費事入去啦.
無意間,又俾我地行左去盧家大屋,好在仲末關門,又入去睇下先

都唔知去邊度食好,於是返返去福隆新街

幫襯呢間網友話唔錯嘅福龍葡國餐廳

我地五個人叫左個4人套餐($4xx),再加左個芝士馬介優($180)好飽,都幾漏
不過個芝士馬介優唔值呢個價錢,埋單$7xx
之後行去新葡京搭免費車返拱北關口,唔知你地有沒注意,
新葡京set左d風水佈局,想留住賭客錢,對我黎講,失效haha..

第二日嚮雲天洒店瞓到九點幾,11點半退房,嚮樓下食埋早/午餐.
坐的士去珠海漁女睇下先,話晒都系珠海地標呀

到此一遊後,直去九洲港搭船走人,拜拜.

原帖由 pacific108 於 2008-3-7 21:13 發表
無去到呀,因為收到風凈系酒店起好,
但個公園仲末起好,而且時問亦唔多,所以沒有啦

我以為板樟堂街好長,原來只係條小巷,見到有九如坊餐廳
不過我記得d人話呢間似住自已名氣大,d野好貴,d職員又寸,所以經過就算

...
澳門威尼斯好過十六浦la
原帖由 jackylui1983 於 2008-3-7 21:36 發表
澳門威尼斯好過十六浦la
好在無side時間去姐
不久之前去龍環葡韻......變化是如此大...
前面本是一片海..現在....被填平蓋了威尼斯人.
說不定.將來在這邊也可以直接走過去.不用兜一段路了~
十六蒲的地利位置和規模根本不能跟威尼斯人相比.
我未去過十六蒲.都是看圖片和報導.
但不知是否記錯....那兒好像是筷子基青洲那一帶....
如是.去十六蒲可以順道去青洲食豬扒撈粗.就在青洲木屋區裡頭.
請你來這,不是請你來亂。
港皮台骨.趴走台灣.愈看愈愛.愈愛愈看!
pacific d 行程很豐富呢.
算系咁啦•要一日之內質曬上述地點入去,都有d攰價
但去過之後,我就唔太建議人上主教山,個教堂無維修過,
除左居高臨下視野開闊之外,唔太值得去.

而原本想去嘅西灣湖畔,離遠見果d百年大樹俾人剪到細細棵,
都慳返唔駛去.
澳門賭業漸見規模, 十二月初周未造訪時場面有點冷清, 發展太快了.
矢志黄河戈壁,
沉溺國產佳釀!
堅持工作兒戲,
熟睡藏經閣內...